10 skäl att besöka Käringön

1. Salta bad

Käringöns position långt ut i havsbandet gör att vattnet alltid är kristallklart och krispigt. Ett friskare bad är svårt att hitta. Längs hela södra delen av ön finns nakenbad för alla. Hornuddarna, badhusen eller friluftsbadet.

2. Petersons Krog

Är den mest genuina skärgårdskrogen längs hela västkusten, missa inte de gratinerade blåmusslorna. Här vill du sitta länge och njuta av både mat och utsikt.

3. Dröm för fiskälskare

På Käringön äter du fisk och skaldjur i världsklass. Fiskaffären kokar sina egna burfångade kräftor.

4. Skärgårdsshopping

Här finner du ett rikt och unikt shopping utbud på liten yta. Slink in i någon utav emma och malenas butiker på ön.

5. Bilfri ö

På Käringön finns inga bilar, det är underbart med tystnaden och den friska luften. Under sommarmånaderna får du inte heller cykla på ön, endast sjöräddningen har dipens för att cykla vid utryckning. 

6. Annorlunda skärgårdstur

Kan du uppleva genom att delta i swimruntävlingen Wet Rock Race som anordnas en gång om året. Här springer och simmar du mellan Gullholmen och Käringön.

7. Utsikten

På olika platser på Käringön kan du se hav i alla väderstreck. Blicka ut åt väster och se Måseskärs fyr, söder Marsstrands fästing, norr Vedholmen och öster mot Hälleviksstrand

8. Bohuslänsk historia

Husen på Käringön står tätt och flera av husen är byggda under 1700 och 1800-talet. Upplev det gamla fiskelägets historia genom att kika in i den hamla fiskarstugan på ön.

9. Festlig ö

På övervåningen på Petersons krog dansar du dig under sommarmånaderna riktigt svettig. Här beställer du goda drinkar eller varför inte en Lallas Lager (egen öl från Ocean bryggeriet)

10. emma och malena

Upplev var emma och malena får sin inspiration till sina mönster och plagg.
Bilder @katjaragnstam @sodrabohuslan @emmaochmalena
  • KUNDSERVICE
  • FRI FRAKT FÖR ORDRAR ÖVER 1 000 SEK INOM SVERIGE
På svenska In English

Kundtjänst

Telefon: 031-775 01 66, vardagar 11 - 18 / E-post: shop@emmamalena.com