emma och malenas tips från Käringön 


Vi älskar Käringön och härifrån hämtar vi vår inspiration och glädje sedan 2004. För alla som inte varit på Käringön är det en ö som ligger långt ut i havsbandet utanför Orust i Bohuslän. Inga bilar finns på ön, vilket gör Käringön till en helt fantastik och avslappnande ö. Vi vill gärna ta med dig till våra favoritställen. 

Åka till Käringön.

Först och främst tar du dig ut till Käringön. Det kan du göra med egen båt eller färja från Tuvesvik.
Tänk på att kolla upp när färjorna går innan du ger dig ut. Det tar cirka 1-1.30 timme att köra med bil från Göteborg. Du kan parkera på Tuvesvik och det är en bit att gå från parkeringen till färjan.  Västtrafiks färja tar ungefär 40 minuter. Vissa turer stannar också till vid Gullholmen.

Väl ute mötes du av ön där emma och malena-varumärket och butiken föddes. 

Ta nu en promenad runt ön och njut av denna bohusländska idyll. De vackra fiskarstugorna står tätt och oavsett årstid är naturen vacker och havet sagolikt. Bada kan du göra på flera ställen runt ön. 

Äta på Käringön.

På Käringön finns en fantastisk mataffär som är öppen året runt. Se till att handla här, affären ligger mitt på bryggan. Vill du fråga om något finns kan du alltid ringa till affären 0304 561 65.

Lite längre fram på bryggan finns Käringöns fiskaffär. Här kan du handla Folke och Kristinas burfågande kräftor som de fiskar med LL42 - Kristina. Kräftorna kokas efter eget recept på bryggan. De absolut godaste kräftorna på hela västkusten enligt emma och malena. Telefonnummer till fiskaffären 0304 560 32.

Vi vill även varmt rekommendera Petersons Krog. Ligger mycket trevligt intill emma och malenas butik på Skeppersholme. Här har många fina idéer kläckts och goda fiskrätter ätits. Under sommaren finns även Lallas bar öppen ute på bryggan. På kvällen och natten är det övervåningen på krogen som gäller för dans och dryck. Boka bord på nummer 0304-56019 eller på petersonskrog.se

Du kan också äta på Simsons Prästgård (tel. 0304-56059) vid kyrkan och på Skeppers Grill & Deli (tel.0704-591 129) i hamnen. En god fika med kaffe tar du på Skafferiet (tel. 0304-560 05) vid tennisbanan. 

Shoppa på Käringön.

Käringön är cirka en kilometer i diameter, på denna lilla yta finns ett helt unikt shoppingutbud i fantastisk miljö. Vi driver ju som bekant två butiker på denna ö och kan inte tänka oss något bättre ställe för shopping. Ledig och förhoppningsvis mätt och belåten, tillsammans med människor du tycker om kan du handla i lugn och ro. Förutom emma och malena på Skeppersholme och vår barnbutik Lilla em i hus 87, finns det även Sail Racing, Pelle P, Millia Mi, Shyness och Skeppshandeln

Bästa tipset är att försöka pricka in vår årliga modevising på Käringön som vi håller utanför butiken på Skeppersholme och Petersons Krog. På modevisningen visar vi vår aktuella kollektion på modeller från ön i alla åldrar. Missa inte modevisning på Käringön! Lördag vecka 28 kan du skriva upp i kalendern.

Missa inte att införskaffa något ur vår specialla Käringön Kollektion "The true experience of the Swedish Achipelago."

Boende på Käringön.

Stanna över natten eller hyr hus en vecka, kom hit med egen båt eller någon annans. Det finns lite olika alternativ att välja på. Vill du ha boende på Käringön finns flera privatpersoner som hyr ut boende på ön och bästa sättet är att kika HÄR. För några år sedan öppnade Bastu & Logi ett nytt vandrarhem. Fint och fräscht är det med sköna sängar och dessutom finns det bastu. 

  • KUNDSERVICE
  • FRI FRAKT FÖR ORDRAR ÖVER 1 000 SEK INOM SVERIGE
På svenska In English

Kundtjänst

Telefon: 031-775 01 66, vardagar 11 - 18 / E-post: shop@emmamalena.com