Sandqvist

Det svenska väskmärket Sandqvist grundades 2004 av Anton Sandqvist. Sandqvist gör väskor och accessoarer att användas varje dag. Genomgående ledord är enkelhet, hållbarhet, stil och funktion. Inspiration kommer från människor omkring som sticker ut från mängden och av plagg och interiörer som definierats av ett behov och inte av modet för stunden. Sandqvist gillar att återvinna historien efter deras egna ideer.


Sanqvist produktion


Läder

Sandqvist läderväskor och plånböcker görs av vegetabiliskt garvat läder av full-grain typ som har en naturlig känsla och åldras på ett vackert sätt. Inget pigment eller färg används för att dölja naturliga läderdefekter, vilket gör att vissa repor och märken kan förekomma i lädret till följd av den naturliga tillverkningsprocressen. Detta är normalt och ska inte betraktas som defekter.
Vegetabiliskt garvat läder påverkas av solljus, fukt och smuts och kommer patineras vackert om du tar hand om det på rätt sätt.
- Solljus kommer med tiden göra ljust läder mörkare.
- Varm och torr luft kan torka ut lädret. Om lädret blivit blött, torka det därför i normal rumstemperatur, inte vid ett element eller annan värmekälla.
- Om lädret blivit smutsigt, torka av det med en lätt fuktad svamp och lite mild tvål om det behövs. Torka försiktigt och gnugga inte hårt.
För att göra väskan tåligare mot vatten och smuts kan du impregnera eller fetta in lädret med läderfett eller behandla det med läderbalsam. Att fetta in ljust läder ger normalt en något mörkare färgton. Pröva först på en mindre och icke synlig yta för att se hur färgen påverkas innnan du behandlar hela väskan. Lädret mjuknar även något av infettning, vilket kan ge en något förändrad känsla i väskan. Om du vill behålla det ursprungliga utseendet kan det vara lämpligt att enbart impregnera eller fetta in undersidan som ju är mest utsatt om väskan ställs på blött underlag. Fråga hos en skomakare om du är osäker och använd produkter som är speciellt framtagna för läderbehandling.


Canvas

Våra canvasväskor är tillverkade i kraftig bomullscanvas som är obehandlad. Detta betyder att tyget inte är vattenavvisande och att färgen kommer blekas av solljus, vilket ger väskorna en vacker patina med tiden. Canvasen är infärgad men inte tvättad efter det varför viss avfärgning kan förekomma om canvasen är blöt. Det är inte att rekommendera att ha en canvasryggsäck med en vit t-shirt under vid kraftigt regn då det finns risk att canvasen då färgar av sig, på liknande sätt som rå denim, men i mindre utrstäckning. Om du vill göra väskan med regntålig kan det rekommenderas att impregnera den med en impregnering som är gjord för att fuktskydda ytterplagg i bomull. Pröva alltid på en mindre yta som är osynlig innan du impregnerar hela väskan. Det går även att vaxa tyget. Smuts kan normalt avlägsnas med en fuktad trasa och lite mild tvål. Läderdetaljerna kan med fördel fettas in. Se avsnittet om läderväskor ovan för mer info.


Tvätt av canvasprodukter

Förklädet Ekstedt kan maskintvättas i 40 grader med milt kulörtvättmedel, men blekningsveck i canvasen kan uppstå, varför det är bättre att handtvätta. Sträck och låt hängtorka. Återfetta lädret när det nästan torkat. Även canvasväskor kan tvättas på samma sätt om det är nödvändigt, men de innehåller i vissa fall pappkartong som stabiliseringsmaterial (t ex i bottenplattan) och dessa mår inte bra av att blötas, varför det är att föredra att tvätta väskan där den är smutsig med en fuktig svamp och lite mild tvål.


Cordura

Cordura är ett textilmaterial med utrprung ur militärindustrin på 60-talet. Coduravävar är kända för sin slitstyrka och tålighet mot revor. Sandqvist använder en 1000x1000 denier kraftig Cordura med Nylon-66 som bas och med en PU-beläggning på insidan, samma material som var vanligt i professionella klätterryggsäckar på 70- och 80-talet innan mer tekniska material tog över. Sandqvists Corduramaterial är vattentätt och mycket slitstarkt. Du kan tvätta din Corduraväska med en fuktig svamp och lite mild tvål.
  • KUNDSERVICE
  • FRI FRAKT FÖR ORDRAR ÖVER 1 000 SEK INOM SVERIGE
På svenska In English

Kundtjänst

Telefon: 031-775 01 66, vardagar 11 - 18 / E-post: shop@emmamalena.com