Från Västkusten till dig

Idén till ett plagg hos emma och malena kommer ofta ur en tur på havet, i skärgården eller en promenad i klipporna. Ute på Käringön i den bohusländska skärgården finner vi inspirationen till våra kollktioner. Känslor och teman hämtar vi också ofta från bilder, filmer, historier och människor runt om kring oss. Varje plagg i emma och malenas kollektion har en historia att berätta. Vi vill gärna berätta lite om vägen från idé till de plagg vi slutligen säljer i våra butiker.

 

emma och malenas designprocess

Nyfikenheten på människor och historien om de plagg de andvänder eller har använt i sekler pågår ständigt i vår designprocess. Precis som spaningen på tendenser i vårt samhälle och funderingar kring plagg som ska älskas och bäras. Bakom varje plagg finns ett en lång rad beslut som ska tas, allt från material till längd på ärmen.

Vi arbetar med en vår- och en höstkollektion fördelat på dam, herr och barn. Vi designar varje enskilt plagg genom en detaljerad skiss. Utifrån skissen tar vi sedan fram en måttlista för alla storlekar plagget ska tillverkas i. Sedan skickar vi ner skiss och måttlista till våra fabriker i Portugal som de använder för att sy ett första prov.

Om plagget har rätt mått, rätt kvalité och är välsytt godkänner vi det annars kan ändringar behöva göras. Vi provar av plagget

Nu visar vi våra prover för våra återförsäljare runt om i världen. När de lagt sina ordrar, lägger vi våra ordrar till emma och malena butikerna. Sedan sammanställer vi allting och ser sedan till att plaggen tillverkas hos våra fabriker och kan leveraeas på önskad tidpunkt. Två gånger om året åker vi och besöker de fabriker vi tillverkar hos och disskuterar eventuella ändringar och förbättringar som kan göras.  

Efter cirka 3-5 månader levereras plaggen till våra butiker och till våra återförsäljare. Vi vill leverera plagg till våra kunder som kan bära dessa säsong efter säsong.

We care about the future & our children

Miljön är en viktig del i emma och malenas arbete med att ta fram kläder på bästa sätt. Först och främst väljer vi att arbeta med fabriker i Sverige och Portugal. Dels för att förkorta transporterna och för att vara säkra på att de människor som arbetar med emma och malenas produktion har bra villkor och en bra arbetsmiljö. Vi har arbetat med samma fabriker och sömmerskor i flera år för att få god insikt i arbetet och kunna bygga långvariga relationer.
 Att producera och tillverka produkter har alltid en påverkan på miljön, vi vill arbeta för att den påverkan ska bli så liten som möjligt. Vårt mål är att göra det bästa vi kan.
 All vår trikå är OEKO-Tex certifierat. OEKO-Tex är ett internationellt kontrollorgan som är världsledande för textilier. En certifiering hos OEKO-TEX garanterar att kläderna inte innehåller några skadliga ämnen som kan vara farliga för huden och hälsan. Merparten av våra kläder är OEKO-TEX certifierade. För att uppnå en OEKO-TEX certifiering ställs det också krav på tillverkningen och att kläderna kan tas om hand på ett miljövänligt sätt då de kasseras.
Vi använder de tyger och bitar som blir över vid tillskärning till andra produkter så att minsta möjliga ska gå till spillo. 
Våra produkter transporteras med lastbil och vi planerar alltid för bästa logistik och vi återanvänder alla kartonger våra kläder levereras i. 
Framförallt ser vi till och hoppas att våra kläder ska användas år efter år och att du som handlar älskar det du köper.
 
  • KUNDSERVICE
  • FRI FRAKT FÖR ORDRAR ÖVER 1 000 SEK INOM SVERIGE
På svenska In English

Kundtjänst

Telefon: 031-775 01 66, vardagar 11 - 18 / E-post: shop@emmamalena.com