Hållbarhet - emmamalena
promotion image
promotion image

Ett arv att förvalta

Hållbarhet

För emmamalena genomsyrar hållbarhet allt vi gör. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Vårt hjärta slår extra hårt för den bohuslänska skärgården, havet och livet däremellan. Att tänka hållbart är en självklarhet för oss.

Och för oss började allt på den lilla ön i skärgården. En ö som genom alla år varit beroende av naturen, fisket och ett sunt förnuft. Och att tänka långsiktigt. Ett arv vi vill förvalta.

PRODUKTION I SVERIGE OCH PORTUGAL

Vi älskar att skapa plagg som håller i många år. Till exempel har vi väckt nytt liv i gamla mönster från Käringön. Klänningar och fiskarskjortor som bars av damerna och herrarna på ön på 1930-talet. Klassisk design. Både vad gäller kvalitet och design. Att kvinnorna sydde sina klänningar och ofta matchade med barnen berodde helt enkelt på att det blev lite tyg över. Allt skulle användas och inget tyg skulle gå till spillo. Och fint blev det.

Vi strävar efter att vår tillverkning ska ha så liten påverkan som möjligt på miljön. Vi har till exempel valt att arbeta med fabriker i Sverige, Portugal och Indien. Och med produktion i Europa blir transporterna inte lika långa. Varorna transporteras med lastbil eller båt. Och vi återanvänder alla kartonger som våra kläder levereras i.

Så klart vurmar vi också för en god arbetsmiljö och schysta arbetsvillkor. Och för en nära kontakt med våra leverantörer och bra insikt i tillverkningen har vi satsat på långvariga relationer. Därför har vi arbetat med samma fabriker och sömmerskor i flera år nu.

Precis som 1930-talets kvinnor på Käringön, använder vi också alla bitar som blir över vid tillskärning, till andra produkter.

All vår trikå är Svanenmärkt eller OEKO-Tex certifierad. Och precis som 1930-talets kvinnor på Käringön, använder vi också alla bitar som blir över vid tillskärning, till andra produkter.

Vi vill alltid tillverka kläder på ett så bra sätt som möjligt. Ju mer kunskap vi har, desto större krav kan vi ställa på tillverkningsprocessen. Och för att ett plagg ska vara riktigt hållbart måste det hålla över många år. Så skänk den där tröjan vidare. Eller skjortan. Och låt klänningen gå i generationer. Med stolthet och kärlek.

Vänner som delar vår passion

Vi älskar att lära känna nya människor, folk som delar vår passion för havet, kusten, kvalitet, hantverk och design. Och allt annat magiskt i livet. Här får du träffa några av dem, som precis som vi gillar tidlöst och stilrent.