Ebba Adelsohn Didring - emmamalena
promotion image
promotion image

Möt skärgårdsfantasten

Ebba Adelsohn Didring

Vi träffar skärgårdsfantasten Ebba Adelsohn Didring som tipsar om plagg och utflykter i skärgården. Vi besöker henne hemma i huset mitt på Käringön. Här bor hon med sin familj och två hundar.

- Berätta lite om din bakgrund och din relation till Käringön och Skärgården?

Min farfar köpte en liten fiskarstuga här på 30-talet. Alla mina barndoms somrar har jag spenderat här på Käringön. Förutom det gudsförgätna år mina föräldrar tvingade mig på språkresa till England. 

Alla mina barndoms somrar har jag spenderat här på Käringön.
Ebba Adelshon Didring

Jag minns skolavslutningarna, då vi satte oss i bilen direkt efter kyrkan för att bila ner. Med hela sommaren framför oss.

slideshow image
Klänning med Vassmönster.
slideshow image
Skärgårdsvillan från början av 1900-talet.
slideshow image
Alicia Klänning Vass.

1 / 3

En bra start på dagen?

Frukost och starkt kaffe på trappan i solen. Följt av en barfotapromenad i bergen och gärna ett bad när säsongen tillåter. Efter denna vinter verkar det ju inte finnas någon specifik badsäsong längre. Men jag måste säga att jag föredrar bad på sommaren. Detta är enligt mig en ultimat start på dagen.

- Hur kan en vardag se ut för dig?

Efter frukost och bad tar jag gärna en tur med snipan ut till en holme. Bad och sol och njuta av dagen. Kvällen spenderar jag gärna med vänner, middag och vin på krogen. Givetvis hemma klockan åtta.

- Bästa stylingtipset för en dag i skärgården?

Vid bad ska man alltid doppa huvudet. Det ger hela friskhetskänslan och så får man en vacker saltfrisyr som oftast går forma lite hur som helst.

Vid bad ska man alltid doppa huvudet.
Ebba Adelsohn Didring

- Bästa utflykten?

Jag har flera tips på bra kläder att ha på sig under utflykten här nedan. Men utflyktsmålet förblir hemligt 🤫.

- Tips på en bra restaurang längs västkusten.

Petersons krog.

- Något du inte får missa när du besöker Käringön.

Jag älskar att åka ut till den gamla fyrplatsen Måseskär. Har du möjlighet tycker jag absolut man ska ta sig dit och strosa runt. Ibland är fyren öppen så du kan gå upp i tornet och blicka ut över havet och Käringön.

EBBAS FAVORITER