promotion image
promotion image

FISKARTRÖJA

från emmamalena

Letar du efter en traditionell fiskartröja? Vi är ständigt på jakt och är alltid nyfikna på gamla bilder från besättningen på båtar. Hur en klassisk fiskartröja ser ut varierar stort från kust till kust. Men att fiskarna blev inspirerade av varandra och ofta köpte med sig varma tröjor från de hamnar de kom till, vet vi. Fiskartröjor från Käringön har stickades av familjemedlemmar till de som arbetade ute på havet i urminnes tider.

Vi älskar att gräva bland gamla mönster och titta på handstickade plagg. Hemma hos makrillfiskaren Martin på Käringön har vi fått inspiration till flera av våra klassiska fiskartröjor i kollektionen. Det var ett viktigt uppdrag på Käringön att sticka slitstarka tröjor till öns fiskare. Alla med initialerna på inskickade någonstans på plagget. Viktigt var också ärmlängden, gärna kortare ärm för att slippa att bli blöt.

Definitionen och grunddesignen av vad som ofta kallas fiskartröja, varierar från kust till kust och ort till ort. Det som ofta är gemensamt för dessa tröjor är att de stickats av ull. Vilket enligt oss det bästa materialet för kalla dagar på havet, då de främst använts som arbetsplagg av yrkesfiskare. Vi har valt att ta fram några modeller både i ull och bomull.

slideshow image
Inspiration från Aran.
slideshow image
Våra fiskartröjor.
slideshow image
Klassiskt mönster.

1 / 3

Upptäck den ultimata fiskartröjan från emmamalena! Våra hållbara och stilfulla fiskartröjor är speciellt designade för skärgårdsälskaren. Med material av hög kvalitet och en perfekt passform, kommer du att känna dig bekväm och varm hela dagen. Plaggen är tillverkade med omsorg för miljön och är lätta att tvätta och torka. Bli en del av emmamalena-familjen idag och skaffa en av våra bästa fiskartröjor!

HUR BÄR DU EN FISKATRÖJA?

Fiskartröjan blir den perfekta överdelen till ett par mycket väl använda jeans och ett par grövre skor. Nyckeln till framgång är ofta att omge ett stickat plagg som fiskartröjan med andra plagg som i sig också är av grövre modell, tyg och design. Allt för att skapa en god visuell balans.

Addera en fiskarskjorta under.

Fiskartröja i ull

Det finns flera anledningar till att välja ull i din fiskartröja. Här kommer några som vi tycker är viktiga.

1. En fiskartröja ska framförallt hålla dig varm när det är kallt ute. Tack vare ullens inbyggda isoleringsegenskaper och unika fiberstruktur skapar materialet ett isolerande lager och håller dig varm även om det är blött och fuktigt ute.

2. Vi jobbar med en ren lammullskvalité som är mulesingfri. Leverantören heter Shoeller och vi har jobbat tillsammans i många många år. Ull är miljövänligt då det är ett naturligt, förnybart material som inte heller kräver stora mängder kemikalier, vatten eller energi för att framställa.

3. Ull reglerar temperaturen. Under en fisketur längs västkusten under vintermånaderna är ull absolut att föredra men även under sommaren i varmt klimat släpper nämligen ullen ut värmen inifrån.

Käringötröjan

I en fiskarstuga på Käringön, långt ut i det västra kustbandet ligger en gammal fiskartröja från förra seklet. Med denna som förlaga har vi tagit fram detta plagg. Käringötröjan eller Pippitröjan som den också kallas har funnits i kollektionen sedan 2004. Mönstret har stickats flitigt under flera årtionden längs kusten. Läs mer om Käringötröjan här.

Bli en del av historien med Käringötröjan från emmamalena! Inspirerad av en gammal fiskartröja från förra seklet, som låg i en fiskarstuga på Käringön, har vi tagit fram detta unika plagg. Käringötröjan, också känd som Pippitröjan, har funnits i vår kollektion sedan 2004 och är en hyllning till den långa traditionen av stickning längs den västkusten. Med sitt ikoniska mönster, högkvalitativa material och sköna passform, är detta den perfekta tröjan för fiskare och alla som älskar havet. Upptäck den vackra kusten på Käringön med Käringötröjan från emmamalena idag!

slideshow image
Tröjan från fiskarstugan på Käringön.
slideshow image
Orginaltröjan.

1 / 2

5.0

151 recensioner på GoogleGoogle Logo

Vänner som delar vår passion

Vi älskar att lära känna nya människor, folk som delar vår passion för havet, kusten, kvalitet, hantverk och design. Och allt annat magiskt i livet. Här får du träffa några av dem, som precis som vi gillar tidlöst och stilrent.