Fiskartröjan från Käringön
promotion image
promotion image

Käringöns alldeles egna

Fiskartröja

I en fiskarstuga på Käringön, långt ut i det västra kustbandet ligger en gammal fiskartröja från förra seklet. Med denna som förlaga har vi tagit fram detta plagg. Käringötröjan eller Pippitröjan som den också kallas har funnits i kollektionen sedan 2004. Mönstret har stickats flitigt under flera årtionden längs kusten.

SÅ SKAPADES FISKARTRÖJAN

När vi blev erbjudna att ta över den gamla fiskarstugan på Käringön fanns ett motkrav. Vi skulle skapa en fiskartröja utifrån ett gammalt mönster från ön.

Eftersom tröjan var stickad på ett alldeles speciellt sätt behövde vi hitta rätt fabrik för uppdraget. I Boarp utanför Borås hittade vi den rätta fabriken. Här togs den första prototypen fram.

Detta blev vårt första plagg och är ett av våra signaturplagg. Tröjan finns numera i två färgställningar och i storlekar för hela familjen. Tröjan stickas upp på en liten stickfabrik i norra Portugal.

Ett plagg som bara blir bättre ju mer välanvänd, lagad och lappad den är
Emma & Malena

FISKARTRÖJAN ETT PLAGG SOM BARA BLIR BÄTTRE

Fiskartröjan är ett plagg som bara blir bättre ju mer välanvänd, lagad och lappad den är. Hål som tråcklats ihop eller lappats är en naturlig del av ett plagg som är så tidlöst och ska användas under alla aktiviteter. En klassiker som ska finnas med i garderoben under många, många år.

FISKARTRÖJA FÖR HELA FAMILJEN

Tröjan kan bäras av hela familjen. Det kan vara det första plagget till den nyfödda. Detaljen till den som flyttat till annan kust. Till den med båt. Till den som drömmer om hav eller bara den perfekta överdelen till ett par mycket väl använda jeans. Vi hoppas att det blir din favorittröja.

Vänner som delar vår passion

Vi älskar att lära känna nya människor, folk som delar vår passion för havet, kusten, kvalitet, hantverk och design. Och allt annat magiskt i livet. Här får du träffa några av dem, som precis som vi gillar tidlöst och stilrent.