Smörstekt sockerkaka med glass och färska bär. - emmamalena
promotion image
promotion image

Recept av Linn Utbult

Smörstekt sockerkaka med glass och färska bär.

Smörstekt sockerkaka, har ni testat detta? Ni måste göra det på direkten! Så otroligt gott med smörig nästan frasig sockerkaka och sen dra på med favoritglassen, vispad grädde och färska bär. In heaven helt klart! Ni vet när skeden sträcker sig efter mer utan att du fattar hur det händer. Vips så har du en ny tugga i munnen.

Inte snåla med smöret när du steker sockerkakan, det tillför både en härlig sälta och ett frasigt krisp.

Det här är verkligen så där busenkelt att du har dessert på bordet inom fem minuter när suget faller på. Vi hade mango och hallon sorbet och lättvispad grädde till, ja och en del bär såklart! Sött, salt och syrligt. Frasigt, krämigt, kallt och varmt. Ja den har verkligen allt! Så du har inget att vänta på, bara sätt igång!

slideshow image
slideshow image
slideshow image

1 / 3

Ingredienser

Sockerkaka

Smör att steka i

Glass

Sorbet

Lättvispad grädde

Färska bär eller frukt och mynta

Instruktioner

Gör så här!

Skär ca 2 cm tjocka skivor av en sockerkaka, perfekt om du har rester och kakan är lite torr. Stek sockerkakan på båda sidor i rikligt med smör tills du fått en gyllenbrun yta. Låt svalna lite och garnera med färska bär och glass eller grädde.

Vänner som delar vår passion

Vi älskar att lära känna nya människor, folk som delar vår passion för havet, kusten, kvalitet, hantverk och design. Och allt annat magiskt i livet. Här får du träffa några av dem, som precis som vi gillar tidlöst och stilrent.