promotion image
promotion image

Skjortfabriken

Vi har arbetet tillsammmans med Miguel sedan 2012. Det är han som äger och driver fabriken som gått i arv i familjen.

Fabriken som gått i arv i familjen.

Miguels pappa är på fabriken varje dag trots att han nu är närmare 80 år gammal. Alltid lika roligt att träffa honom och få en skål av hans egenodlade physalis eller apelsiner till mötet.

slideshow image
Här klipps varje mönster del ut för hand.
slideshow image
Skräddarsaxen, ett viktigt redskap.

1 / 2

Speciella maskiner krävs.

Fabriken ligger söder om Porto i norra Portugal. Från första början tillverkades endast skjortor av finaste kvalité här. För att kunna sy och tillverka den perfekta skjortkragen och manchetter krävs speciella maskiner.

slideshow image
Liliana är nyutexaminerad sömmerska.
slideshow image
Rosamaria har sytt skjortor i över 20 år.
slideshow image
Manuela packar och fäster tillbehören på plaggen.

1 / 3

Ett litet proffsigt gäng

Idag syr vi de flesta av våra skjortor här och även vissa av våra klänningsmodeller. Adilia tillskär plaggen för hand, den stora skräddarsaxen är hennes viktigaste redskap. Laura, Liliana, Susana och Rosamaria syr plaggen.

Laura, Liliana, Susana och Rosamaria syr plaggen.

Aida är fenomenal på knappar och knapphål, Manuela både syr, pressar och packar. Sedan skickas plaggen med lastbil till vårt huvudlager.

– Jag älskar mitt arbete. Det är ett sådant hantverk i varje plagg och det inser kanske inte alla som handlar, säger Susana.

Plagg som tillverkas här

5.0

148 recensioner på GoogleGoogle Logo

Vänner som delar vår passion

Vi älskar att lära känna nya människor, folk som delar vår passion för havet, kusten, kvalitet, hantverk och design. Och allt annat magiskt i livet. Här får du träffa några av dem, som precis som vi gillar tidlöst och stilrent.