promotion image
promotion image

Hälleviksstrand

Strana

Vi tar oss till Hälleviksstrand och besöker Strana, en riktig emmamalena-favorit längs västkusten. Här finns både hotell, restaurang, bastu, skön havsutsikt och ett perfekt västkusthäng. Stället började byggas för över tio år sedan men det är inte förrän nu det finns en verksamhet i de vackert belägna byggnaderna. Strana ligger i det lilla samhället Hälleviksstrand, cirka en timme med bil från Göteborg.

Lite "utomlandskänsla" får vi när vi slår oss ner på stranden i en skön solstol med en riktigt god drink i handen. Maten är god och här ifrån vill vi aldrig gå. Från fördrink till dessert är både dryck och mat helt perfekt. På menyn finns klassiska västkusträtter med en liten twist, ibland med asiatiska influenser.

Flera i personalen jobbar i plagg från emmamalena.

Emma och Malena tipsar.
Emma och Malena tipsar.

Hotell Strana öppnade för första gången upp vintern 2020. Med tolv nybyggda, moderna hotellrum och sjöstugor i direkt anslutning till havet. Hit tar du dig enkelt med både bil och båt. Stranas gästhamn har 30 gästplatser. Ska du besöka restaurangen finns det även dagplatser på honnörsbryggan.

Till Strana passar det utmärkt att åka med kompisgänget, familjen eller någon du håller kär. På bastuflotten finns plats för upp till fjorton personer.

Besök Stranas hemsida för att boka bord och övernattning.

Skål!
Skål!

Perfekta outfiten för en dag på Strana.

Vänner som delar vår passion

Vi älskar att lära känna nya människor, folk som delar vår passion för havet, kusten, kvalitet, hantverk och design. Och allt annat magiskt i livet. Här får du träffa några av dem, som precis som vi gillar tidlöst och stilrent.