promotion image
promotion image

Lite om smyckesvård

Ta hand om dina smycken

Vi sätter höga standarder för kvalitet och förväntar oss att våra emmamalena smycken ska vara hållbara och hålla hög kvalitet många år framöver! En betydande del av vår hållbarhetsstrategi är att dela våra bästa råd för att vårda smyckena för att säkerställa att de behåller sin skönhet och kvalitet över tiden. Vi vill att dina smycken ska fortsätta glänsa och vara lika vackra som när du först fick dem. Utforska våra tips nedan för att ta hand om dina smycken på bästa sätt!

FÖRVARING

När det gäller förvaring har vi samlat våra bästa tips för att dina smycken ska hålla sig fina så länge som möjligt:

  • Förvara dina smycken i en mjuk påse eller dustbag för att undvika repor och skador. Att lägga smyckena i individuella fack med mjukt foder är alltid att föredra.

  • Undvik direktkontakt med parfymer, tvålar och andra doftprodukter för att bevara smyckenas ursprungliga färg. Skulle de komma i kontakt med något av detta så rekommenderar vi att skölja smyckena försiktigt med varmt vatten och sedan torka av dem med en mjuk trasa.

  • Dra aldrig i kedjor och förvara dina kedjor i öglor för att undvika skador.

EXPONERING OCH TEMPERATUR

Undvik att utsätta smyckena för direkt solljus, fukt och extrema temperaturer som värme eller kyla. Vi älskar att ta ett dopp i havet men tyvärr gör inte våra smycken det, så undvik att simma, duscha och träna regelbundet med smyckena för att förhindra förlust av färg och glans

EFTER ANVÄNDNING

Efter användning, torka försiktigt av varje smycke med en mjuk trasa för att ta bort eventuella sminkrester eller oljor från din hud.

SKÖTSEL AV PÄRLOR OCH ÄDELSTENAR

Sötvattenpärlor mår bäst när de får lite extra kärlek och omtanke. Torka gärna av pärlorna efter användning med en fuktig trasa så de behåller sin lyster, håll däremot pärlorna borta från fettlösande medel som diskmedel då detta kan skada pärlorna. Gällande förvaring rekommenderar vi att lägga dem i något mjukt separat från andra smycken, däremot inte i bomull då detta kan torka ut pärlorna.

  • Pärlor kan rengöras med en mjuk polerduk för att avlägsna smuts.

  • Ädelstenar kan också behöva rengöras och då rekommenderar vi att detta görs med en mjuk tandborste och varmt vatten. Undvik kemikalier.

GULDPLÄTERADE SMYCKEN

Har dina tidigare guldpläterade smycken tappat sin lyster? Oroa dig inte, det är inte ovanligt. Det kan bero på flera olika faktorer, exempelvis om du bär en ring dagligen kommer den oundvikligen utsättas för olika påfrestningar, särskilt på undersidan där den kan slås mot ytor. Smyckena kan även utsättas för olika ämnen i vardagen som gör att de kan tappa sin glans, såsom smuts, avgaser, fett, skönhetsprodukter och vätskor. Därför är det viktigt att behandla sina guldpläterade smycken varsamt för att undvika att pläterringen nöts ner över tid. Vi har samlat våra bästa tips för att bevara guldpläteringen.

  • Undvik kontakt med vatten och kemikalier, såsom parfym, klor, lotion och hårspray. Dessa ämnen kan skada ytskiktet på dina smycken och leda till missfärgning.

  • Guldpläterade smycken kan reagera med andra metaller, så det absolut bästa är att förvara dem separat från andra smycken för att undvika oönskade kemiska reaktioner.

SKÄNK ELLER SÄLJ

Dina smycken du inte längre använder förtjänar ett andra liv, sälj vidare med kärlek eller låt smycket gå i arv.
Använd exempelvis online-plattformar som Sellpy eller Facebook Marketplace för att hitta nya ägare till dina kära vänner.

MILJÖCERTIFIERING OCH SOCIALT ANSVAR

  • Våra smycken uppfyller EU:s REACH-förordning för att minimera farliga ämnen i smycken.

  • Fabriken är medlem i Business Social Compliance Initiative (BSCI), vilket garanterar socialt ansvar och förbättringar inom fabrikernas globala leveranskedjor. Vi bryr oss inte bara om dina smycken utan också om dem som skapar dem.

Genom att följa dessa tips kan du med säkerhet se till att dina smycken kommer förbli vackra och hållbara över tid. Ett omtänksamt och regelbundet underhåll är nyckeln till att göra dina smycken till långvariga följeslagare i din personliga stil.

slideshow image
slideshow image
slideshow image
slideshow image

1 / 4

5.0

148 recensioner på GoogleGoogle Logo

Vänner som delar vår passion

Vi älskar att lära känna nya människor, folk som delar vår passion för havet, kusten, kvalitet, hantverk och design. Och allt annat magiskt i livet. Här får du träffa några av dem, som precis som vi gillar tidlöst och stilrent.