promotion image
promotion image

Smyckesfabriken

Vi har alltid älskat smycken. Både att bära och ge bort. Ett fint minne att bära med sig vart du än går. Till varje plagg bör ett smycke adderas och vi har designat smycken vi själva tycker om att bära. Alltid med havet och kusten som inspirationskälla.

Här arbetar erfarna proffs som har tillverkat smycken under flera decennier.

Fabriken ägs och drivs av kvinnor

Sedan 2017 tillverkas våra smycken i en fabrik i Thailand. Fabriken ligger något utanför Bangkok och ägs och drivs av kvinnor. När vi besöker fabriken sätter vi oss med våra duktiga smyckestillverkare och arbetar fram den nya kollektionen. Vi har med oss strandfynd från västkusten, såsom torkad tång, blåmusslor, ostron, snäckor och vackra stenar. Tillsammans hittar vi sätt att få fram smyckena så som vi vill ha dem.

Varje smycke tillverkas för hand.
slideshow image
Varje del gjuts i vax eller modelleras.
slideshow image
Smycken tillverkas endast på begäran.
slideshow image
Delarna putsas och slipas.

1 / 3

Lång erfarenhet

Fabriken öppnade 1992 och har sedan dess samlat på sig lång erfarenhet av smyckestillverkning, framförallt i material som Sterling silver 925 och mässing. Här arbetar erfarna proffs som har tillverkat smycken under flera decennier. De driver stolt sin egen fabrik och håller en hög kvalitetsnivå i tillverkningen av handgjorda smycken.

Delarna monteras.
Delarna monteras.

Varje detalj poleras

Formen för varje smycke gjuts i vax eller modelleras för det enskilda smycket. Därefter appliceras stenar och pärlor. Varje detalj poleras in i minsta lilla hörn för att få rätt glans och finish.

Genom att välja en silverbaserad metall kan den återvinnas igen.

Vi arbetar med sötvattenpärlor i olika former och storlekar, där materialet hämtas lokalt för att stödja inhemsk produktion. Här arbetar vi uteslutande med fabrikens egna långsiktiga och pålitliga underleverantörer. I vissa fall är stenarna laboratorieodlade och kan då noggrant väljas utifrån dess utseende.

Återvunnet silver

Vi använder i stor utsträckning återvunnet Sterling Silver. Genom att välja en silverbaserad metall kan den återvinnas igen. Om du skulle tröttna på ditt smycke kan det tas isär, smältas ner och skapas till något nytt i samma material, men med en ny design.

Alla smycken är i enlighet med EU:s REACH kemikalieförordning. Detta innebär att inga farliga ämnen som nickel, bly och kadmium används vid tillverkning eller i smyckena.

Fabriken är Business Social Compliance Initiative-godkänd och följer EU:s REACH kemikalieförordning.

Fabriken är också BSCI-godkänd (Business Social Compliance Initiative) vilket innebär strikt kontroll av arbetstider och god ersättning, arbetsmiljö och säkerhet, föreningsfrihet, kollektiva förhandlingar och miljöskydd.

SE HELA SMYCKESKOLLEKTIONEN HÄR

5.0

148 recensioner på GoogleGoogle Logo

Vänner som delar vår passion

Vi älskar att lära känna nya människor, folk som delar vår passion för havet, kusten, kvalitet, hantverk och design. Och allt annat magiskt i livet. Här får du träffa några av dem, som precis som vi gillar tidlöst och stilrent.