Tångcirkeln

Vad innebär Tångcirkeln


Råvaran till plagget har cirkulerat och återvunnits minst en gång. Hjälp oss att fortsätta att cirkulera!

Ett plagg märkt med symbolen "Tångcirkeln" är ett plagg som tillverkats av återvunnet material. Vi använder t.e.x polyester och polyamid i badkläder och i våra jackor som tillverkats av återvunnen plast från havet, gamla fiskenät, PET-falskor och dyl.

Många av våra produkter är certifierade på ett eller annat sätt som innebär att du som handlar ska kunna känna dig säker på att du får en hållbar produkt, både vad gäller tillverkning och kvalitet. Att skapa produkter som är bra både för dig och för miljön är en av våra främsta prioriteringar. Vi har ett arv att förvalta och då menar vi inte bara vår inspirationskälla, Bohuslän, utan också det arv vi lämnar efter oss till framtida generationer.

Låt plaggen cirkulera

Vi vill alltid tillverka kläder på ett så bra sätt som möjligt. Ju mer kunskap vi har, desto större krav kan vi ställa på tillverkningsprocessen. Och för att ett plagg ska vara riktigt hållbart måste det hålla över många år. Så skänk den där tröjan vidare. Eller skjortan. Och låt klänningen gå i generationer. Med stolthet och kärlek.

emmamalena en gång till

Minst en gång om året anordnar vi "emmamalena en gång till" där du kan lämna in dina gamla emmamalena plagg och vi säljer plaggen. Vill du köpa något swishar du valfri summa till årsspecifikt välgörande ändamål.

Historien bakom Tångcirkeln

Textilier utgör idag en stor miljöbelastning och påverkar både vattenanvändning, föroreningar och utsläpp av växthusgaser. För att minska den negativa påverkan som textilier har på vår planet, har vi på emmamalena tillsammans med Chalmers tagit fram ett nytt koncept.

Resultatet är vår "Tångcirkeln" där vi vill lyfta vårt hållbarhetsarbete kring tillverkning och konsumtion. Det vi vet är att det kommer att kräva samarbete från alla inblandade, inklusive producenter, konsumenter och designers, för att skapa en mer hållbar framtid för modeindustrin.

Vi på emmamalena jobbar ständigt med att välja så bra material som möjligt i vår tillverkning och vi vill uppmuntra till återanvändning av våra plagg.

PLAGG TILLVERKADE AV ÅTERVUNNET MATERIAL

1 / 23

5.0

148 recensioner på GoogleGoogle Logo

Vänner som delar vår passion

Vi älskar att lära känna nya människor, folk som delar vår passion för havet, kusten, kvalitet, hantverk och design. Och allt annat magiskt i livet. Här får du träffa några av dem, som precis som vi gillar tidlöst och stilrent.